torstai 9. elokuuta 2012

3.

Maalihallin ovi.



Tää on jo aikaisempi työ, mutta lisätään siitäkin nyt tänne.
Elikkäs maalihallin oven maalaus, mistä mainitsinkin ensimmäisessä postauksessa. Ovi maalattiin siis käytävän puolelta.

Saatiin se aluksi Kristan kanssa työmaaksi, mutta myöhemmin sitten Pipsa hyppäsi remmiin mukaan. Suunniteltiin aika kauan sitä, että mitä siihen maalattaisiin & lopulta sitten päädyttiin tribaalilohikäärmeeseen, joka tulee spray-pullosta. Tää ehdotus sitten vietiin sormet ristissä opettajan hyväksyttäväksi. Sitten kun oltiin saatu hyväksyntä, käytiin tulostamassa kalvo tosta suunnitelmasta.

Seuraava projekti olikin sitten teippipaperin laitto oveen. Se jos mikä tuotti vaikeuksia että saatiin se siihen ilman yhtään ilmakuplaa ja ryppyä. Sitten kun oltiin saatu se paperi paikoilleen, haettiin piirtoheitin ja heijastettiin sitten se suunnitelma siihen, haettiin oikea koko ja asento kuvalle ja piirrettiin ne ääriviivat siihen paperiin. 


Spray-pullosta tuleva lohikäärme. Tää oli se suunitelma mikä esiteltiin opettajalle ja se sitten hyväksyi tän ja alettiin työstää ovea.

Kuva oveen oikeen kokosena piirrettynä & jo osittain leikattuna. 

Elikkä seuraavaksi olikin kuvan leikkaus, se meni itseasiassa ihan hyvin vaikka kaikki siitä eniten kuumottikin. Kuva muuttu myös leikatessa hiukan kun keksittiin uusia sellasia pieniä yksityiskohtia siihen.

Lähikuvaa leikatusta spray-pullosta. Opettajan mielestä se näytti vähän tyhmältä kun tossa keskellä oli tyhjää niin keksittiin istten kirjottaa siihen toi " automaalari " -teksti, kun automaalarienhan hallinovee tässä maalataan :)

Lohikäärmeestä lähikuva, missä kuvaa hiotaan p800

Sitten kun kuvat oltiin saatu leikattua, hiottiin ne p400 & p800 papereilla. Oven reunat peiteltiin, ja se valmisteltiin maalausta varten.

Mustaa väriä pohjalle

Kuvan osalta valmista!  

Kuva valmis! Väreinä käytettiin mm. punaista, keltaista, vihreää, mustaa. Väreillä kuvaan tuli erilaisia häivytyksiä ja yksityiskohtia. Alunperin taustaa ei pitänyt edes tehdä, mutta sitten mietittiin näyttääkö ovi tylsältä noin ja opettaja päätti irroittaa oven vielä toistamiseen paikoiltaan. Ei siis auttanut muu kuin peitellä kuva ja valita väri mikä taustaan tulisi. Valittiin sitten kolme eri punaisen sävyä joilla oveen tehtiin liukuvärjäys. Lopuksi vielä straipattiin kuvan reunat mustalla.

Onnistui mielestäni kokonaisuudessaan hyvin, harmittaa vaan ettei ole kuvaa työstä täysin valmiina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti